Landslake Lions Kampioen Promotiedivisie 2016-2017

By
Updated: mei 16, 2017

Afgelopen weekend zijn onze heren in Zwolle kampioen geworden in de Promotiedivisie! Kampioen worden op het één na hoogste niveau in Nederland is voor een amateur ploeg het hoogst haalbare en dat dan met een klein clubje uit Landsmeer is natuurlijk helemaal een wereldprestatie!

Het seizoen

Het was voor Coach Laki Lakner een fantastisch afscheid en een bekroning op zijn jarenlange inzet bij Landslake Lions. Coach Lakner begon na een aantal kampioenschappen bij de dames een aantal jaren geleden met het opbouwen van de herenkant van de Landsmeerse club en het resultaat is er nu al! Zowel de jeugd alswel het herenteam hebben een geweldige ontwikkeling doorgemaakt in de laatste paar seizoenen. Ook mogen wij niet vergeten om zijn rechterhand, Leszek Rutkowski, niet vergeten. De topmanager was er altijd en heeft op de achtergrond samen met Laki enorm veel werk verzet. En dan was er nog assistent coach Milko Lieverst, die minstens even fanatiek was als Laki.

Het afgelopen seizoen leverde ook nog een kwartfinale plek op in de NBB Beker, met een thuiswedstrijd tegen de Profs van ZZ Leiden als eindstation. En het leverde ook nog betere spelers op. De jonge jongens, zoals Malcolm en Yoeri, maar nog meer, Nino en Max, hebben bewezen dat ze zich op dit niveau staande kunnen houden en zelfs het verschil kunnen maken! En de geroutineerde spelers hebben bewezen als team te kunnen fungeren en mentaal de sterkste te zijn! Hoe vaak stond Landslake Lions dit seizoen in wedstrijden wel niet hopeloos achter en wist men toch alsnog de wedstrijd te winnen? Juist dat getuigde van de enorme kracht van dit team! Een mooie toekomst voor dit team ligt met al die talenten en cracks en de goede jeugdopleiding dus in het verschiet.

De finalegame

Grasshoppers begon zaterdagavond in Zwolle sterk aan de finalewedstrijd (7-0), maar lang kon de Katwijkse club daar niet van genieten. Nog voor het einde van het eerste kwart waren de rollen omgekeerd en via aan rake driepunter in de zoemer nam Landslake Lions de leiding. De mannen uit Landsmeer bouwden vervolgens de voorsprong puntje voor puntje uit. Grasshoppers probeerde wat terug te doen en naderde zelfs tot op één punt. Op dat moment sloegen de Lions meten weer toe met een 0-9 run, waardoor het verschil weer opliep naar boven de tien punten. In het vierde kwart deed Grasshoppers er alles aan om de wedstrijd nog te redden, maar ook die poging werd door Landslake Lions in de kiem gesmoord. Uiteindelijk mocht bij 68-89 onze club uit Landsmeer een groot feest gaan vieren: Dé kampioen van de Promotiedivisie!

Bedankt!

Zonder een goede basis, wordt niemand kampioen. Dus de conditietrainers Gerald Noorden en René Wormhoudt, alleskunner Arie Gorissen, de vaste juryleden, de opbouwploeg, het bestuur, de sponsoren en natuurlijk ons legioen willen we enorm bedanken!

De foto’s

Inge Wiedijk was weer aanwezig als huisfotograaf en maakte deze reportage van de wedstrijd.

De video

Onderstaande video van de kampioenswedstrijd is gemaakt door Leo van Emden: www.ROEMFILM.nl